sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Viikonlopun touhotuset.

Askarreltiin J:n kanssa perjantaina Charlotte Russe, siitä olikin aikaa tosi paljon kun olin liivatteen kanssa lätrännyt. Viimeksi talouskoulussa olen todellakin liivatetta käyttänyt, haettiin J:n kanssa kaupassa myös vaihtoehtoja liivatteen käyttöön. Kyllähän nykyisin on monen moista sorttia tarjolla mutta koska meillä ei mitään ns. rajoitteita ole tuon liivatteen käytön suhteen niin käytettiin sitä. 
Ensiksi tein ihan perus vaalean kääretortun. Ohje alempana.

Käytin valmis suklaakastiketta kääretortun välissä. Sen jälkeen vuorasin noin 3 litraisen kulhon kelmulla. Kääretorttu viipaleilla vuorataan kulhon pohja ja reunat mahdollisimman tiiviisti.

Kääretorttu viipaleilla vuorattu kulho
Seuraavana sitten ruvettiin J:n kanssa tekemään täytettä. Täytteenä meillä oli valkosuklaa-lime rahkaa ja vispikermaa. 


Valmis täyte
Liivatteet täytyy muistaa ensin liottaa kylmässä vedessä noin 5-10 minuuttiin, kannattaa tarkastaa valmistajan antama aika pakkauksesta. Meillä liivatteita liotettiin noin 5 minuuttia. Ja sitten ne pitää vielä liottaa kuumaan nesteeseen.

Täyte valmiina, hyydytys jääkaapissa
Sovellin Charlotte Russe-ohjetta, jonka bongasin Myllyn Parhaan-sivuilta. 

Kääretorttu 
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria 
1 1/2 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1. Munat ja sokeri vaahdotetaan, muut aineet siivilöidään kuohkeaan vaahtoon (mitä kuohkeampi vaahto sitä parempi) ja sekoitetaan nostellen. ÄLÄ VATKAA! 
2. Taikina uunipellille ja uuniin 225 astetta noin 5-10 minuuttia. 
3. Paistunut levy kumotaan heti sokeroidulle leivinpaperille. 
4. Anna jäähtyä ja täytä mieleiseksi.
Valkosuklaa-lime rahka kerma täyte 
8 liivatelehteä ja kylmää vettä 
2 tlk vispikermaa (4 dl) 
2 tlk Valkosuklaa-lime rahkaa (400g) 
1 dl vettä 
sokeria ja vaniliinisokeria maun mukaan kerman sekaan

1. Vispikerma vatkataan vaahdoksi, maustetaan sokereilla.
2. Liivatteet likoamaan runsaaseen KYLMÄÄN veteen. Liotus 5-10 min.
3. Valkosuklaa-lime rahka sotketaan "notkeaksi". 
4. Vettä keitetään 1dl. (käytettiin vedenkeitintä)
5. Liivatteet puristetaan kylmästä vedestä ja liotetaan keitettyyn veteen.
6. Liivate keitetty vesi sotketaan rahkaan. 
7. Yhdistä rahka liivate seos ja vispattu kerma.  
8. Kaada seos kääretorttu viipaleilla vuorattuun kulhoon. 

Anna kokonaisuuden hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Seuraavana päivänä kumoa kokonaisuus lautaselle, koristele halutessasi esim. kermavaahdolla. Charlotte Russe on valmis nautittavaksi!


Valmis Charlotte Russe

Sisältä
Tänään sitten J:n kanssa leivottiin sämpylöitä, muuta meillä ei ollut aikomus tänään leipoa mutta kuinkas kävikään..

Valmiit sämpylät. Nams!
 Etsiskelin sellaista helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea vähän margariiniä sisältävää reseptiä muffinsseille, kun jostain kumman syystä meillä oli leivotamargariini aivan tolkuttoman vähissä. Ei tullut kuuloonkaan ohjeet mihin tarvitaan 150 g margariiniä! 
Netti ei oikein sellaista mieluista muffinssi reseptiä tarjonnut kunnes muistin, että siirtelin sähköpostista Tupperwaren leivonta ohjeita SkyDriveen ja minusta siellä vilahti muffinssi ohje. 
SkyDriveen siis tutkimaan ja sieltähän se löytyi ohje!  Se tosin oli Kuorrutetut muffinssit-nimellä.

Kuorrutetut muffinssit 14kpl (meillä tuli 12 kpl) 

Taikina 

165 g vehnäjauhoja (3 dl) 
1 tl leivinjauhetta 
30 g kaakaojauhetta (n.9 tl) 
220 g sokeria (2 1/2 dl) 
2 kananmunaa 
2 dl maitoa 
1 dl ruokaöljyä (voisulaa) 

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. 
2. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe Pikakokki III:een (vatkauskulhoon). Lisää sokeri, kananmunat, maito ja ruokaöljy, sekoita kunnes massa on tasaista. 
3. Jaa taikina Silikoni Muffinssivuokaan ja paista noin 20 minuuttia. 

Kuorrute (Tätä ei tehty meidän muffinsseihin ja hyviä on ilmankin) 

4 1/2 dl tomusokeria 
1 1/5 dl kaakaojauhetta 
1 1/2 tl vaniliinisokeria 
n. 1/2 dl maitoa 
vajaa 100 g pehmeää voita 

1. Puhdista Pikakokki (vatkauskulho) ja mittaa kuorrutteen valmistusaineet varovasti astiaan. 
Sekoita kunnes kuorrute tasaista. Kaada seos Bake-to-Basics Pursottimeen ja koristele muffinssit kun ne ovat jäähtyneet.



Valmiit muffinssit. Nams nams! Ilman kuorrutetta.

 Ruokana meillä oli J:n kanssa lasagnea mikä tehtiin myös samalla kun oli uuni kuumana. 
Muuten ollaankin otettu ihan rennosti oleillen tämä päivä ja eiköhän se samalla linjalla jatkune. Astianpesukoneen tyhjennystä lukuun ottamatta.. 
J:n villasukkakin on jo kiilakavennuksissa menossa.
Nyt tuon keittiön kimppuun niin saa olla loppu illan ihan rauhallisesti. 


Mukavaa Sunnunaita! Ja hyvää alkavaa viikkoa.

<3:llä Riina, J ja riehuva Papu ;)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti