maanantai 18. marraskuuta 2013

Tuulta, sähkökatkoja, neulontaa ja bambupuikkoja

Heippa rallaa! Täällä ollaan vielä ihan yhtenä kappaleena. Taas on aikaa vierähtänyt viime postauksesta. Suummittelin kyllä, että olisin päivällä postannut ihan ajan kanssa mutta meillä päin oli tänään todella kova tuuliainen, joka sitten vei sähköt. Oli meillä hetkiä milloin sähköt oli toiminnassa mutta pääsääntöisesti oltiin päivä ilman sähköjä. 
Onneksi meillä ei veden tulo loppunut vaan saatiin vettä, joka tosin oli kylmää mutta vettä kummiskin. Lämmin vesi varaajakaan kun ei ihan tolkuttomia aikoja pidä vettä kuumana. 
Sain J:n villasukat jo tuossa kuvattua vihdoin ja viimein. 

Villurit

 Lankana käytin Novitan Isoveljeä ja väri on petrolinsininen, sukat on neulottu koon 46 mukaan ja sitä soveltaen. J oli sitä mieltä, että haluaa villasukan olevan löysä jalassa. Jalkoja kylmää kuulema herkemmin jos ovat aivan ihon myötäiset. Tosin oli kyllä taidot niin ruosteessa jotta lunttasin sukan teko ohjetta täältä ja täältä.
Ennen kaikkea tuo kantapää tuotti harmaita hiuksia kun oli vaipunut ihan unholaan miten se tehdään. Kunnialla selvittiin ja molemmissa sukissa on kantapäät eikä niistä tullut vain säärystimiä. 
Tänään sitten käytinkin aikaa hyväksi sähkökatkon aikana ja neuloin omaa villasukkaani valmiiksi. 
Raitaa
 Kuva on eiliseltä illalta otettu, vartta on reilusti, tosin tämä sukka valmistui tänään valmiiksi. Kuvaa laitan tännekkin kun saan toistakin sukkaa alulle. 
Käytiin tänään J:n äidin ja J:n siskon luona kyläilemässä joutessa. Langat ja puikot jätin suosiolla kotiin kun en ole vielä kerennyt ommella kesken eräiselle neuletyölle pussukkaa laukkuun. Minulla ainakin meinaa silmukat putoilla puikoilta ihan auttamatta jos laitan neuleen sellaisenaan laukkuun.
Sain vihdoin ja viimein itselleni bambupuikot, olen ollut niin rakastunut niihin.. Aikasemmin neuloin metallipuikoilla, manailin aina sitä kun ne kilisee, herättää huomiota niin paljon ja ennen kaikkea ne on joko kylmät tai sitten kädet hikoaa. Silmukat putoilee ja näitä syitähän riittää vaikka kuinka. Nyt olen neulonut tuon oman villasukan bambuilla ja en vaihda niitä mistään hinnasta pois! 
Huomenna jos saisi aikaiseksi sen verran, että kävisin murto-osan läpi noita kankaita mitä minulla on sisällä. Voisi sitten lajitella säilytykseen menevät ja käyttöön jäävät kankaat. Sitten minulla odottaa tuolla trikoota josta suunnittelin kovastikkin tekeväni pipon itselleni (saisi van niin paljon aikaiseksi, että istuisi saumurille ja surauttaisi sen kasaan..) 
Katsellaan katsellaan mitä jaksan tehdä ja mikä saa odottaa. 
Loppuun maha kuva. 

Rv 37 poksahti täyteen lauantaina.
 Hyvää yötä ja mukavaa alkavaa viikkoa! 

<3:llä Riina ja Papu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti